Update regelingen WSV Heusden 25 april 2020

Geplaatst op 25-04-2020  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: Jos van den Enden  -  Bron: Bestuur WSV-Heusden

Er is een aanpassing met betrekking tot de haven en de booteigenaren na wederom gezamenlijk met Jachthaven de Wiel  overlegd te hebben met de Gemeente Heusden en wel als volgt:

Ligplaatshouden met een vaste ligplaats bij onze vereniging en met een boot met eigen voorzieningen, mogen wel op hun boot overnachten.

Ligplaatshouders met een vaste ligplaats en een boot ZONDER eigen voorziening, mogen niet op hun boot overnachten en hebben alleen toegang tussen 08.00 en 20.30

a.

Voor leden die hun boot op trailer de parkeerplaats bij onze haven hebben staan (*) , wordt het mogelijk dat met EEN(1) eigenaar als controleur op afstand – door De Ruijter

met twee personen OP VOORAF TELEFONISCHE AFSPRAAK de boot te water wordt gelaten en aan de steiger onder de kraan wordt gelegd. Daarna kan de eigenaar de boot naar zijn/haar ligplaats varen.

De kosten voor te water laten zijn hoger dan gewoonlijk tijdens hijsdagen ( euro 75,00) , dat kan ook niet anders omdat er voor de Ruiter meer kosten aan zijn verbonden i.v.m. arbeid etc.  . (Collectief – tegen het bekende gereduceerde tarief- hijsen kan en mag niet op dit moment, door Fa. de Ruiter is bovenstaand als alternatief aangedragen.

b.

Opening van de haven (hek voor auto’s en loophek) verruimen naar 08.00 open en om 20.30 uur hek dicht.

c.
Letten op onderlinge afstand (1,5 meter) bij zeil en andere open boten.

Geen georganiseerde zeilwedstrijden ( nieuwe regel i.v.m. sportregels)

Alle algemene voorzieningen zijn en blijven gesloten.

PASSANTEN mogen wij niet in onze haven aannemen, dus een sociale controle daarop van leden die in de haven aanwezig zijn is gewenst.

Iedereen moet een afstand van minimaal 1,5 meter in acht nemen ( maar in een haven staat altijd wat wind, dus beter een wat grotere afstand als u zeker wilt zijn.)
Ligplaatshouders mogen geen bezoekers ontvangen, behalve als deze bezoekers directe (familieleden) en thuiswonende gezinsleden betreft of als dit b.v. een monteur voor de boot is.

Wij, als bestuur van uw vereniging,  realiseren ons dat handhaving hierdoor nog lastiger (lees: vrijwel onmogelijk) wordt dus vragen wij onze leden om grote zelfdiscipline

en ook goed op elkaar te letten.

Let op elkaar en maak je medelid attent als men de afstand “ het even niet” in de gaten heeft.

Het bovenstaande geldt zolang er geen nadere berichten komen vanuit de Gemeente Heusden dan wel de Veiligheidsregio Midden en West Brabant.

(*) Leden die hun boot elders op trailer hebben, kunnen met de Ruiter ook een afspraak maken, zij dienen echter dan wel hun boot met trailer eerst (dagen ervoor) op de strekdam te hebben geplaats.

Dit, om te voorkomen dat er een file van wachtende boten alsnog op de dijk voor het hek ontstaat.