Mededeling WSV-bestuur

Geplaatst op 01-04-2020  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: Jos van den Enden  -  Bron: Bestuur WSV-Heusden

MEDEDELING VAN HET BESTUUR WSV HEUSDEN

Geachte leden,

Op dit moment hebben we allemaal te maken met het corona virus en dat raakt onze vereniging.
Ik ben in goed overleg met de gemeente Heusden en met onze collega Jachthaven de Wiel in gesprek geweest.

De gemeente legt de verantwoordelijkheid voor wat er in de havens gebeurd geheel bij ons, de enige mededeling die van de gemeente vernemen is:

Het is uw plicht om de regels van het RIVM na te leven, de verplichtingen te handhaven en als u dit niet kunt garanderen dan moet u sluiten.

Het is voor het bestuur van uw vereniging echter niet mogelijk om te garanderen dat wij kunnen handhaven en dat betekent dat er boetes kunnen worden uitgeschreven aan personen en aan uw vereniging.

Dat risico is echter zowel uit gezondheidsoverweging voor alle leden, als uit financieel oogpunt voor de vereniging (en voor De Wiel) reden geweest om een stringenter plan te bepalen.

Wij zijn als bestuur dus gedwongen om de volgende regels uit te vaardigen omdat wij het vereiste actief handhaven van de opgelegde regels niet ALTIJD kunnen garanderen.

1. Toegang haventerrein en haven

Op de haven mag – ook door de leden – NIET meer op de boot worden overnacht, dat betekend dat het verblijf op de haven/in de boot slechts van 08.00 tot 17.00 is toegestaan.

Voor 08.00 uur en na 17.00 uur dienen alles auto’s van het terrein – en ook van de landtong-verwijdert te zijn, behalve die van de havenmeester/bewaker.

Auto dienen op ruim afstand van elkaar geparkeerd te worden.

2. Controle en beheer.

Om te realiseren dat een en ander correct verloopt hebben wij Jan van de Boom bereid gevonden om als plaatsvervangend havenmeester dan wel nachtbewaker te fungeren, daarvoor zal hij

op de boot verblijven en onze havenmeester bijstaan en vervangen als die er niet is.

3. Passanten.

Passanten mogen, zoals eerder al gecommuniceerd geen toegang tot de haven meer krijgen, hetgeen inmiddels duidelijk op de steigers staat vermeld.

4. Te water latingen, hijsdagen etc. (op het terrein Nieuwe Maasdijk)

Boten van NIET leden in de stalling bij De Ruyter mogen door de Ruyter te water worden gelaten MITS DE EIGENAAR daar NIET bij aanwezig is EN de volgende dag zijn boot weghaalt.

Boten van Leden in de stalling bij De Ruyter mogen door De Ruyter te water worden gelaten MITS DE EIGENAAR daar NIET bij aanwezig is EN de volgende dag zijn boot op zijn eigen ligplaats legt.

Hijsdagen en andere bootverplaatsingen worden – zoals eerder bekend – niet uitgevoerd/toegestaan.

5. Het groene toegangshek.

Het groene toegangshek tot de haven is van ‘s middags 17.00 uur tot de volgende ochtend 08.00 VOLLEDIG GESLOTEN, daar moet dus goed rekening mee worden gehouden.

6. Leden die gedurende de dag OP de boot verblijven.

Leden moeten zich goed rekenschap geven dat als u in uw box ligt en uw buurman ligt naast u, dat een afstand van 1,5 meter gehandhaafd moet worden.

Dat betekend in de praktijk dat beide in een kuip zitten kan betekenen dat de minimumafstand niet in acht wordt genomen.

Het zijn voor iedereen heel vervelende maatregelen, maar de gezondheid van alle leden moet prevaleren.

Na de overwinning van het Corona crisis komen er vast weer betere tijden en die willen we allemaal graag in goede gezondheid meemaken.

Het bestuur van uw vereniging vertrouwd op uw begrip en mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u mij altijd even een e-mail sturen

Met vriendelijke groet,

Jos van den Enden