Jeugdzeilen/wedstrijdzeilen

Geplaatst op 20-04-2022

Beste Watersporter/zeiler,

Het seizoen is weer van start en hopelijk gaat het een mooi seizoen worden zonder hoog water en corona. Wij doen in ieder geval ons best om er wat moois van te maken. Vandaar deze mail om het programma vanuit het zeilen onder de aandacht te brengen.

Jeugdzeilen

Eind mei starten we weer met het jeugdzeilen en we hebben nog plaats voor jeugdige watersporters die graag willen leren zeilen.  Het programma bestaat uit acht lessen op de zondagochtend en een heus zeilkamp, de lessen zijn voor kinderen vanaf acht jaar.

Tijdens deze lessen proberen we de kinderen allereerst enthousiast te maken voor het zeilen, daarnaast leren we ze het zeilen volgens de CWO richtlijnen. Plezier staat voorop maar er is ook meer dan voldoende aandacht voor de techniek. Elke les duurt drie uur en de kosten zijn € 25,00 lidmaatschap en € 100,00 bijdrage. Meer informatie is te vinden op onze site onder het kopje activiteiten - jeugdzeilen

Wil jij je kind of kleinkind aanmelden of ken je een kind dat graag wil leren zeilen dan kun je een mailtje sturen naar; neliez.mmoc.[antispam].@wsvheusden.nl maar het mag ook via de havenmeester.

Wedstrijdzeilen

Ook dit jaar hebben we weer een zeilcompetitie, in tegenstelling tot de voorgaande jaren wordt de competitie op zaterdagmiddag gezeild. Op zaterdag 30 april varen we de eerste wedstrijd. Het palaver is om 14:30uur op het ponton en de start is om 15:00uur. De wedstrijd duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, ligt aan welke baan we varen en hoe de wind is. Na elke wedstrijd is er een gezellige borrel waarbij de wedstrijd dunnetjes wordt overgedaan met de nodige sterke verhalen. Naast het sportieve aspect staat gezelligheid voorop. Iedereen is welkom en kan meedoen, ook als je nog nooit een wedstrijd hebt gezeild ben je van harte welkom. Twijfel je nog dan mag je ook altijd meevaren als opstapper.

Alle data staan op de website van de vereniging, noteer de volgende datum alvast in je agenda; zaterdag 25 juni 2022. Op deze dag varen we de Maasbruggen wedstrijd, tijdens deze wedstrijd worden wij sportief uitgedaagd door W.z.v. Trident uit Wijk en Aalburg.

Graag willen we dit jaar de wisseltrofee naar Heusden halen dus meld je aan en verdedig de eer van onze WSV.

Namens de commissie jeugdzeilen en  de commissie wedstrijdzeilen wensen wij iedereen een prachtig seizoen toe.

2021-facebook-icon-svg