Gerard van Haperen

Geplaatst op 16-07-2020  -  Categorie: Actueel  -  Auteur: gerard vanHaperen

Onze Harrie krijgt een lintje

Eind vorig jaar werd ik benaderd door de EHBO vereniging van Schijndel, men wilde Harrie voordragen voor een lintje.

Zij vroegen mij wat zaken op paier te zetten zodat de basis waarop deze aanvraag rustte wat breder werd.

Ik heb toen een aantal zaken genoemd wat Harrie hier heeft gedaan. Ieder die hem kent zal nog wel meer dingen weten maar in de kern zal het wel kloppen. Harrie heeft zich vooral voor mij erg nuttig gemaakt. Als er iets stuk was of er moest iets worden gemaakt dan was Harrie er als de kippen bij, soms was hij sneller dan wij het konden uitwerken. Hij was ook degene die mij wegwijs heeft gemaakt toen ik als havenmeester begon, ik zie hem nog komen met die grote sleutelbos aan zijn riem. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die hij heeft geholpen, hij werd nogal eens gevraagd bij technische problemen aan boord, en het maakte hem niets uit bij wie. We hebben ook ontzettend veel lol gehad met elkaar en ook spannende dingen, zoals die keer dat hij het jeugdvlot van de onderkant wilde zien, (hij viel overboord vanuit de roeiboot) en dat we bijna met roeiboot en al ten onder gingen op de maas.

Zijn inzet voor de haven behelsde ook de "bak" en het CBA waar ook Ria betrokken bij was. het was destijds het gezicht van het CBA, ook stond hij aan de wieg van het pas ter ziele gegane Blub, het havenorkest waar hij het vaandel droeg..

Dit was voor mij reden genoeg om mee te werken voor de aanvraag.

Op 3 juli j.l. was het dan zover.

In het geheim zijn we met een man of dertig bij elkaar in Schijndel bij de zorgboerderij, Harrie wist nog van niets.

Zelfs Ria had niets losgelaten wat ons zeer verbaasde. Ze hadden Harrie wijsgemaakt dat er een extra bestuursvergaderingvan de EHBO was, best wel aannemelijk. Harrie kwam binnen en tegelijkertijd kwam de burgermeester met ons achter zich aan door een andere deur naar binnen.

Iv.m. de Corona was het aantal mensen beperkt en ik had Jan van den Boom en Helma Henskens meegenomen.

harrie-2

De voorzitter van de EHBO heette ons allen welkom en deed een klein woordje richting Harrie, zijn echte verdienste voor de EHBO kwam aan bod in de speech van de burgermeester, Harrie was al best lang heel actief voor deze vereniging, Harrie blijft nog wel even lid en actief maar hij gaat stoppen als penningmeester. verder was het een luchtig gebeuren waarna felicitaties en cadeau's werden uitgebracht.harrie-1

Wij zijn nog even gebleven voor een bakske met taart en een biertje, Waarbij ik met Harrie nog gezellig heb zitten bijkletsen. Hoewel zijn ziekte slechts langzaam toeneemt is Harrie nog altijd positief.

Harrie vanaf deze plaats nogmaals gefeliciteerd, het is je gegund

Gerard van Haperen

Havenmeester WSV Heusden