begin seizoen 2021

Geplaatst op 16-04-2021

Beste (aspirant)leden van WSV Heusden,

Het seizoen 2021 is aan het opstarten. Mooi om te zien dat de haven weer gaat leven. Samen maken we er weer een mooi seizoen van. Dit kan alleen, als we hieraan samen onze bijdrage leveren en onze verantwoordelijkheid nemen. Om het seizoen goed te beginnen willen we het volgende bij u onder de aandacht brengen.

Van Winterplaats naar Zomerplaats

Er liggen al diverse boten op hun juiste plaats. Voor diegene die nog op de winterplaats liggen om of andere reden niet op hun eigen plaats liggen vragen wij u dit zo spoedig mogelijk, echter voor 1 mei, te doen.

Aan- en Afmelden

We hebben ons E-captain programma weer een beetje uitgebreid, dit keer is een plattegrond van de haven toegevoegd van waaruit de havenmeesters alles kunnen overzien en de passanten kunnen inboeken. Zoals eenieder weet valt of staat zo’n systeem met het zorgvuldig bijhouden ervan. Hiervoor vragen wij uw medewerking betreffende het aan en afmelden als u gaat varen. Geef dit door aan de dienstdoende havenmeester, ook al is het maar voor een uurtje varen. Dan houden wij de plek voor u vrij. Als u voor 1 of meerder nachten gaat varen en er is geen havenmeester om te melden dan kunt u ook een briefje in het kluisje doen; een mailtje sturen, appje sturen of gewoon even bellen, dit geldt ook als u eerder of later terugkomt dan gepland.

Parkeren

Tot ergernis van velen zijn er nog mensen die de auto langer dan de toegestane tijd op kort parkeren laten staan. Het bestuur zal hier strenger op gaan toezien en waar nodig handhaven, u loopt dan het risico dat de toegangsdruppel wordt geblokkeerd.

Voor het lang parkeren op de strekdam vragen wij u nogmaals om dit netjes te doen, zo ver mogelijk naar voren en ietwat schuin zo dicht mogelijk naast elkaar, probeer ook aan te sluiten. Zo kunnen we een dubbele midden-rij laten ontstaan. Dit is nodig omdat we een tekort hebben aan parkeerplaatsen.

Tot slot het stallen van Fietsen, er dreigt nu een soort fietsenkerkhof te ontstaan, er staan immers fietsen die nooit worden gebruikt, wij zijn voornemens deze op te ruimen, dus als u gehecht bent aan een daar gestalde fiets kunt u hem beter weg halen.

Trailers

Er staan op de strekdam enkele trailers die deze winter niet gebruikt zijn, willen de eigenaren hiervan zich melden, dan zal bekeken worden of ze nog onder de regeling vallen dat het geoorloofd is anders dienen ze te worden weggehaald. Alle trailers die na 1 mei nog ongeoorloofd op de strekdam staan zullen door ons worden verwijderd. Trailers die wel geoorloofd zijn dienen per 1 mei netjes geparkeerd te worden op aanwijzing van de havenmeester. Ook het vriendelijke doch dringend verzoek om de boten ook voor 1 mei van de strekdam te halen.

Wij wensen u een coronavrij en  prettig vaarseizoen toe bij hopelijk mooi weer.

Namens het bestuur en Havenmeester eenieder een fijn vaarseizoen toegewenst. Geniet met grote maten en blijf vooral gezond.

Met vriendelijke groet,

Stan Pompen