Maatregelen in verband met Corona

Maatregelen in verband met corona per 1 april 2021

CORONA maatregelen op en rond de haven van WSV Heusden

Beste leden, tijdelijke liggers en passanten

Corona is nog niet voorbij; afgelopen dagen zijn er gunstiger berichten in het nieuws voor wat betreft de terugkeer langzamerhand naar normaal.  Alleen dat zijn voornemens waarover nu door de Overheid wordt nagedacht en die mogelijk binnenkort leiden tot versoepelingen, maar tot dat moment moeten we het doen met de regels dien thans gelden.

Van de zijde van het bestuur is via Vereniging Nederlandse Motorbootvaarders waarvan wij als WSV lid zijn over de lopende maatregelen contact geweest met de overheid. Uiteindelijk is het de controlerende instantie “Gemeente Heusden” die hierin mede het beleid bepaalt.

Vanuit die informatie moeten wij als bestuur de verantwoordelijkheid nemen en aangeven welke Corona- maatregelen nu het zomerseizoen weer is geopend, tot nadere bericht gelden op en rond onze verenigingshaven.

1. Houdt u aan de regels van 1,5 meter afstand, was regelmatig uw handen en gebruik bij betreding van de verenigingsruimten de aanwezige ontsmettingsmiddelen
  2. Buiten op de steigers en de verenigingsterreinen maximaal in groepen van 2 personen
  3. Verblijf op uw boot met alleen uw eigen gezin en aan boord bezoek van maximaal 1 persoon niet behorend tot uw eigen gezin
  4. Geen ontvangst van gasten van buitenaf; we moeten drukte op de steigers zo veel als mogelijk vermijden
  5. Havenkantoor alleen betreden in dien noodzakelijk en met maximaal 1 persoon tegelijk
  6. Toiletten en douches zijn open; houdt u aan de voorschriften voor wat gebruik hiervan
  7. Draag bij voorkeur bij bezoek aan openbare ruimtes en het havenkantoor een mondkapje
  8. Avondklok is nog geldig; respecteer de avondklok op steigers en op de verenigingsterreinen en blijf indien u overnacht, op uw boot ( incidenteel bezoek aan de toiletten en uitlaten van een meegenomen hond uiteraard toegestaan)

Voor alles geldt; we zijn een heel eind op weg om Corona- Covid 19 achter ons te laten maar we zijn er nog niet.  Wanneer een ieder zich ook op en rond de haven aan de maatregelen houdt, komt dit ons aller gezondheid ten goede, maar worden ook aanvaringen met controlerende instanties ( De Boa’s) vermeden.  Nog even volhouden, we lijken op de goede weg te zijn.

Zodra er maatregelen wijzigen, worden uiteraard ook de regels op de haven en verenigingsterreinen met de meeste spoed aangepast. Met z’n allen willen we terug naar normaal, maar nogmaals ons ledenstand bevat veel 60 plusser die ook met plezier en zonder zorg naar de haven moeten kunnen komen om te genieten van hun hobby.

Over de regels rondom de hijsdagen bent u al geïnformeerd door onze havenmeester in een eerdere mail. Maar nogmaals kom alleen, vorm geen groepen en werk het hijsen zo snel mogelijk af op het tijdstip waarop u met “De Ruiter “heeft afgesproken.

Namens het bestuur en havenmeester op voorhand dank voor uw medewerking aan het naleven van het voornoemde.

Tot slot wens ik u namens het bestuur en de havenmeester een heel goede start van het zomerseizoen 2021; de opening van het seizoen door de CBA moet helaas weer worden opgeschort maar hopelijk treffen we elkaar weer heel spoedig in normale omstandigheden en wordt het minstens zo een mooi seizoen als vorig jaar.

Met vriendelijke groet,

Hans Kreté

Waarnemend voorzitter WSV Heusden

Tip

Voor nadere berichtgeving, hou de email en onze internetsite in de gaten. Nieuws en verdere ontwikkelingen worden hierop gepubliceerd.

Voor meer informatie, zie ook

Regelement

Deze regels zijn een aanvuling op het havenregelement en het huishoudelijk regelement.