Jeugdzeilen Informatie 2023


Jeugdzeilen

Watersportvereniging Heusden leert ieder jaar weer een groep kinderen uit de omgeving van Heusden het mooie van de zeilsport. Dit gebeurt in verschillende type boten en is afhankelijk van het kind. Wij kijken naar het willen en kunnen van een kind zodat iedereen op zijn of haar gemak is met de sport.

 Wanneer iemand bij ons komt leren zeilen, wordt er meestal gestart in een Optimist. Een Optimist is een eenmansjeugdzeilboot. De boot is makkelijk bestuurbaar, stevig en heeft een lengte van 2,30 meter.

Na de Optimist maken wij de overstap naar de Topaz, deze is groter dan de optimist en heeft meer mogelijkheden. De Topaz kan alleen of met twee personen gezeild worden en biedt veel doorgoei mogelijkheden. Daarna kan de overstap gemaakt worden naar een snelle wedstrijdboot zoals een 420 of 470 In deze boten is verdeling van gewicht en kennis van zeilen enorm belangrijk. Deze boten zijn voor velen de ultieme zeilervaring. Daarnaast kan er gekozen worden om verder te gaan met een allround toerboot, daarvoor hebben we twee Centaurs ter beschikking. Deze boten zijn + 6,20 meter lang en goed zeilbaar met 3 of 4 personen aan boord.De Centaure is een stabiele kielzeilboot. Voor het zeilkamp of bij harde wind kiezen we er regelamtig voor om met de Centaur op pad te gaan.

Naast de reguliere lessen gaan wij ook een keer per jaar naar een andere zeilvereniging in Nederland en hebben we het jaarlijkse zeilweekend. Ook nemen wij regelmatig deel aan wedstrijden om de trainingen met andere deelnemers in praktijk te brengen.

 Praktische info voor de huidige zeilers

Benodigdheden

Voor een goed lopende zeilles is het enorm fijn als alle zeilers de goede uitrusting en spullen bij zich hebben. Het is belangrijk dat zeilers over een goede uitrusting kunnen beschikken.

 reddingsvest

Maar wat heb je nu echt nodig?

  • Zwemvest (een drijfvest, geen reddingsvest)
  • Kort wetsuit (shorty)
  • Eventueel korte zwembroek (boardshort)

wetsuit

(zodat de wetsuit niet zo snel beschadigd aan soms ruwe materialen van de boot)

  • (Oude)sneakers of zeilschoenen
  • Zeilhandschoenen beschermen de handen van de kinderen bij sterke wind, maar zijn niet noodzakelijk.
  • Handdoek (zeilen kan een natte aangelegenheid zijn)
  • Extra set kleding (á)

 zwembroek

 

Praktische info

De zeillessen vinden voornamelijk op zondag plaats en starten om 10.00 uur. Dit betekent dat iedereen om uiterlijk 9.50 uur op de vereniging aanwezig moet zijn, zodat de lessen ook echt om 10.00 uur kunnen beginnen. Wij verzamelen bij het Rijkswaterstaatgebouw.

Wij zorgen voor iets te drinken en een koekje naderhand. Toch is het aan te raden om altijd een flesje water mee te geven om mee te nemen op de boot.

Indien er zaken zijn waar wij rekening mee moeten houden (denk aan allergieën of uitzonderingen waar wij mee te maken krijgen met lesgeven) laat het ons dan weten. Op die manier kunnen wij de zeillessen zo passend mogelijk maken voor alle zeilers!

De reguliere lessen vullen wij aan met het (mee)zeilen van wedstrijden in de omgeving. Hierover wordt tijdig informatie verstrekt.

Daarnaast vindt eind juni / begin juli het jaarlijkse zeilkamp plaats. Het zeilkamp is een zeil/feestweekend waar de zeilers in tenten op het terrein van de vereniging verblijven. Een weekend dat in het teken van zeilen en gezelligheid staat!

Indien ouders het leuk vinden om dit hele weekend of 1 dag van het weekend te helpen, stuur ons even een mailtje met wat u graag zou willen betekenen. We hebben er nu al zin in!

Contactgegevens

Commissaris zeilen

            Richard van der Koppel

            06-27195181

            neliez.mmoc.[antispam].@wsvheusden.nl

 

                  

 

WSV Heusden

Bezoek- en postadres
Nieuwe Maasdijk 3A
5256 NX Heusden

Privacyverklaring

Disclaimer

BEL ONS

Telefoon haven
0416 662 584

Marifoon haven
Kanaal 31

INFORMATIE

Bankrekening 1217.84.134
Rabobank BIC RABONL2U
IBAN NL81 RABO 0121 7841 34
Verenigingsregister (KvK)  402.71.137

BTW nummer (Belastingdienst)  NL.0049.70.809.B01