Zeilcommissie Activiteiten 2019

28-06-2019

05-07-2019

Zomeravond Competitie/Vrijdagavond Sail
(zomer afsluiten met tapas en drinken)

23-08-2019

30-08-2019

06-09-2019

Maasbruggenwedstrijd

Zaterdag 14 september 2019 Zeilwedstrijd op rating samen met de Wijkse zeilvereniging Trident

Lange Afstandswedstrijd

Laatste weekend in september, zaterdag 28 en zondag 29 september

Afsluiting zeilseizoen

Zondag 6 oktober samen met  de seizoensafsluiting sprintwedstrijden met een BBQ voor alle leden en vrijwilligers.

Mogelijkheid voor een Yngling competitie

Aansluiting jeugdzeilen

• Sprintwedstrijden Ynglings tijdens de eerste dag van het zeilkamp op zaterdag 6 september
  • Jeugd ook meer laten aansluiten bij de wedstrijden, in overleg stappen ze in of zeilen met hun eigen boten mee.

Goede Vrijdag 2019

Onze eerste wedstrijd van het seizoen op vrijdag 19 april, goede vrijdag! Wat mij betreft was het een goede vrijdag met 6 boten aan de start en voldoende wind en een heerlijke temperatuur. Drie Ynglings, een J22 een FF 65 en een BM verschenen aan de start. Jos en Gerard verzorgende deze keer de start.

img-0838

Met een wind uit het oosten werd er een rondje rechtsom gevaren, eerst naar het gat bij Legerstee, dan naar de boei bij de Kromme Nol kering en daarna naar de brugboei. Alles zou over bakboord genomen worden al was daar nog wat verwarring over tijdens de wedstrijd. Om exact 19:30 uur werd het sein gegeven en voeren we over de startlijn de Maas op.

Cher en Nikki gaven hun J 22 de sporen en gingen als eerste de Maas op gevolgd door Rob en Ton, vlak daarachter zat Joeri met zijn FF65. Thomas volgde met zijn pas aangeschafte Yngling en wist de eerste drie goed bij te houden. Onze tactiek om meer vanuit de haven met halve wind te startten pakt niet goed uit, Achter ons volgde Frans met Houdoe.

Tijdens het eerste kruisrak zat de groep behoorlijk dicht bij elkaar, ook Frans lag goed in het veld. Toch wist Cher al snel het verschil te maken en lag op kop en gaf deze positie niet meer uit handen. Mooi om te zien hoe gemakkelijk de J22 met deze licht wind bleef lopen. Bij het ronden van de eerste boei zaten we dicht bij elkaar met een lichte voorsprong voor Joeri, Rob en Thomas. Daarna kon de Spi omhoog. Bij iedereen zag je dat er wat roest op de procedure zat, behalve bij Cher en Nikki maar die hadden in de haven nog geoefend. Als ik tijd had gehad had ik dat ook zeker gedaan en dat was nodig. Bij het omhoog trekken keek ik verbaasd want de spinaker zag er erg klein uit en zat zo hoog? Wat was er gebeurd deze winter met het zeil? Het zeil was prima maar in de haast had ik twee lijnen verwisseld waardoor hij een kwartslag gedraaid zat…..

Daar verloren we aardig wat tijd meer en het was maar goed dat het bij de anderen ook niet zo soepel ging. Na het herstellen van de fout liepen we goed en wisten we Thomas en Rob te passeren, op naar Joeri die zonder spinaker voer. Tijdens het laatste kruisrak kwamen we de FF 65 voorbij, door naar de laatste boei en daar werd het stuivertje wisselen met een licht voordeel voor Joeri. Uiteindelijk gleden we gebroederlijk naast elkaar over de finishlijn waarbij Joeir 5 seconden de boeg eerder over de lijn drukte. Achter ons waren de twee andere Ynglings met elkaar in gevecht waarbij de Tyngling Thomas achter zich liet. Totdat Thomas ineens snelheid in zijn boot kreeg en Rob en Ton voorbij ging. Waar haalde hij die snelheid vandaan? Tyngeling zat iets de dicht op de kant en bleef vast bleef hangen…… Helaas moest Houdoe door de wegvallende wind de motor startten om zo veilig in de haven terug te komen.

img-0843

Voor een volgende wedstrijd gaan we iets defensiever de baan kiezen zodat iedereen zeilend binnen kan komen. Een leuke start van het seizoen was het zeker, na de wedstrijd hebben we gezellig bij gepraat. Ik vind dat we een ontzettende mooie club hebben en dat we ook dit jaar weer veel plezier met elkaar kunnen beleven. Competitief en sportief op het water en vriendelijk en gezellig in de bar, proost op een mooi zeilseizoen!

Richard van der Koppel, Matrena

01-wedstrijduitslag 2