Algemene info 2018

Jeugdzeilen

Watersportvereniging Heusden leert ieder jaar weer een groep kinderen uit de omgeving van Heusden het mooie van de zeilsport. Dit gebeurt in verschillende type boten en is afhankelijk van het kind. Wij kijken naar het willen en kunnen van een kind zodat iedereen op zijn of haar gemak is met de sport.

Wanneer iemand bij ons komt leren zeilen, wordt er meestal gestart in een Optimist. Een Optimist is eenmansjeugdzeilboot. De boot is makkelijk bestuurbaar, stevig en heeft een lengte van 2,30 meter.

Na de Optimist maken wij de overstap naar een tweemanszeilboot. Wij hebben een 420 en 470 ter beschikking. In deze boten is verdeling van gewicht en kennis van zeilen enorm belangrijk. Deze boten is voor velen de ultieme zeilervaring.

Wanneer wij op kamp gaan of er te harde wind staat, kiezen wij er regelmatig voor om op pad te gaan met de twee Centaurs die wij ter beschikking hebben. De Centaurs zijn de enige kielzeilboten die wij in ons bezit hebben. De boten zijn +- 6,20 meter lang en goed zeilbaar met 3 of 4 personen aan boord.

Naast de reguliere lessen gaan wij ook 1 keer per jaar naar een andere zeilvereniging in Nederland en hebben we het jaarlijkse zeilweekend. Ook nemen wij regelmatig deel aan wedstrijden om de trainingen ook met andere deelnemers in praktijk te brengen.

Praktische info voor de huidige zeilers

Benodigdheden

Voor een goed lopende zeilles is het enorm fijn als alle zeilers de goede uitrusting en spullen bijhebben.

reddingsvest

Maar wat heb je nu echt nodig?

• Zwemvest (een drijfvest, geen reddingsvest)
  • Kort wetsuit (shorty)
  • Eventueel korte zwembroek (boardshort)

wetsuit

(zodat de wetsuit niet zo snel beschadigd aan soms ruwe materialen van de boot)

• (Oude)sneakers of zeilschoenen
  • Zeilhandschoenen beschermen de handen van de kinderen bij sterke wind, maar zijn niet noodzakelijk.
  • Handdoek (zeilen kan een natte aangelegenheid zijn)
  • Extra set kleding (á)

zwembroek

Praktische info

De zeillessen vinden voornamelijk op zondag plaats en starten om 10.00 uur. Dit betekent dat iedereen om uiterlijk 9.50 uur op de vereniging aanwezig moet zijn, zodat de lessen ook echt om 10.00 uur kunnen beginnen. We verzamelen bij het Rijkswaterstaatgebouw.

Wij zorgen voor iets te drinken en een koekje naderhand. Toch is het aan te raden om altijd een flesje water mee te geven om mee te nemen op de boot.

Indien er zaken zijn waar wij rekening mee moeten houden (denk aan allergieën of uitzonderingen waar wij mee te maken krijgen met lesgeven) laat het ons dan weten. Op die manier kunnen wij de zeillessen zo passend mogelijk maken voor alle zeilers!

De reguliere lessen vullen wij aan met het (mee)zeilen van wedstrijden in de omgeving. Hierover wordt tijdig informatie verstrekt.

Daarnaast vindt eind juni / begin juli het jaarlijkse zeilkamp plaats. Het zeilkamp is een zeil/feestweekend waar de zeilers in tenten op het terrein van de vereniging verblijven. Een weekend dat in het teken van zeilen en gezelligheid staat!

Indien ouders het leuk vinden om dit hele weekend of 1 dag van het weekend te helpen, stuur ons even een mailtje met wat u graag zou willen betekenen. We hebben er nu al zin in!

Haven

Havenmeester Gerard van Haperen

Instructeurs

Emma Kruijssen                     06 58833246               89rkamme.[antispam].@hotmail.com